DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Der var en gang hvor man altid spurgte sine venner og bekendte til råds, hvis der var noget man gerne ville have en mening om. Det kunne eksempelvis være, hvis man skulle finde en ny tandlæge, en kiropraktor, en god restaurant eller noget helt helt fjerde. Sådan er det ikke længere, og selvom der naturligvis stadig er mange der spørger venner og bekendte om deres erfaringer, så er dette i høj grad rykket online.

Nu spørger man hellere hele sin venneliste på Facebook om hvem der kan anbefale dit og dat, og sider som Trustpilot, Tripadvisor og lignende er blevet blandt de mest populære, da vi gerne vil høre en masse andre meninger, inden vi beslutter os. Der dukker hele tiden nye sider op, der tilbyder sammenligninger af diverse tjenester, på NyTandlæge kan man finde en ny tandlæge i København, Århus eller en anden dansk by. På Ratemystore.dk kan man finde anmeldelser af webhops og lignende.

Problemet er bare, at mange af os mere eller mindre er blevet en smule stjerneblinde, og nærmest kun kigger på antal af stjerner, når vi skal vurdere om noget er godt eller skidt. Her skal man altid huske på, at ting man læser på internettet ofte skal læses med et lille gran salt.

Langt de fleste mennesker har gode hensigter, når de skriver anmeldelser, men der findes desværre også mange, der bare er ude på at ødelægge omdømme på nogen, der kan have set sig ond på af den ene eller anden grund, eller fordi de bedre kan lide en konkurrent.

Så at word of mouth er rykket mere online, betyder også, at vi skal være lidt mere opmærksomme på det der står, og ikke bare kigge på antallet af stjerner der er givet, da det langt fra altid er et retvisende billede af hvordan tingene rent faktisk er.