DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Du bruger din mobiltelefon, når du skal se film og serier, høre musik, shoppe på nettet, tjekke mails og lignende. Du kan dog også bruge den til mange andre ting, som eksempelvis at styre belysningen i hjemmet.

Der er efterhånden mange forsekllige systemer på markedet, som du kan bruge direkte via mobiltelefonen. Du kan eksempelvis styre belysningen med din mobiltelefon, så du ikke skal til at rejse dig, når du skal tænde og slukke lyset – eller hvis du blot ønsker at dæmpe det.

Philips Hue og IKEA Trådfri

Der findes mange forskellige løsninger, som du kan koble på mobiltelefonen. De mest kendte er Philips Hue, der er den dyreste løsning på markedet.

I den billigere ende af prisskalaen, finder du IKEAs Trådfri-serie, som ikke koster lige så meget, men som til gengæld har flere begrænsninger, du ikke kan gøre brug af.

Hvis du eksempelvis ønsker at skabe diskoteksstemning direkte i hjemmet, kan du gøre det med Philips Hue, som kan styres i takt med, at musikken spiller.

Sådan styrer du lyset med mobilen

Hvis du vil styre belysningen i dit hjem direkte fra mobilen, er det nødvendigt, at du har det helt rigtige udstyr, som kan gøre det. Der findes mange forskellige løsninger, men det vigtigste er, at du vælger den, der matcher dit behov.

Du kan ikke koble alle lyskilder til mobiltelefonen, da du skal vælge belysning, som rent faktisk kan kobles på nettet eller styres via Bluetooth.

Når du har investeret i en lyskilde, som spiller sammen med din smartphone, kan du koble den til en app, som du henter i enten App Store eller Google Play Store. De er gratis, når først du har investeret i lyskilden, og efterfølgende kan den styres direkte via mobiltelefonen.

Er du i tvivl om noget?

Hvis der er noget, du er i tvivl om, kan du altid forsøge at rette henvendelse hos din lokale elektronikforhandler, som kan hjælpe dig med at finde den belysning, der matcher dine ønsker på bedst mulig vis.