DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Hacking er desværre blevet en større del af computer-verdenen, hvilket sker i takt med, at mere og mere bliver digitaliseret privat såvel som i alskens forskellige erhverv. Men hvordan garderer man sig bedst mod det? Og er der noget, man selv kan gøre?

Tag på kurser som certificeret etisk hacker

Svaret på de to indledende spørgsmål er et ganske enkelt og klart ja. Der er flere forskellige ting, du kan gøre. Eksempelvis kan du hyre et firma til at stå for denne sikkerhed, hvilket kan være en fordel, da der så vil være styr på det. Du kan også vælge selv at tage på kursus såsom CEH – Certified Ethical Hacker kursus, hvor du selv lærer, hvordan det er muligt at komme hacking til livs. Det er både et forebyggende kursus, men også et kursus, hvor du kan lære at handle, hvis uheldet skulle være ude.

Ved at tage til kurset selv, er det en fordel, at du selv er i virksomheden og kender den ud og ind. Dermed er et kursus som dette en mulighed for at tillægge eget personale ekstra evner og kompetencer, som desværre er blevet nødvendige og særdeles brugbare.

Sørg for at få et certifikat efter endt eksamen

Når du tager på et kursus mod hacking, vil du altid være to skridt foran hackerne. Du lærer det faktisk ved at lære at tænke som hackerne. Du får viden om, hvordan det er muligt at hacke din virksomhed, således du kan identificere og finde de huller og svagheder, der end måtte være til stede i din virksomheds systemer. Det er en kæmpe fordel – især når du kender til virksomheden.

Når du skal på et kursus som dette, er det vigtigt, at du sørger for at få et certifikat. Det vil først og fremmest være med til at fremme virksomheden, mens du samtidigt kan bevise, at certifikatet er taget. De fleste typer af sådanne kurser vil slutte af med en eksamen, som giver dig certifikatet. Det sikrer, at du får det fulde udbytte af kurset og ved det, du skal vide.

Det kan du lære

For at kunne være to skridt foran hackerne, er der meget, du skal vide. Det er gældende for eksempelvis:

  • Metodikkerne til hacking
  • Forskellige typer af Trojanere, Trojansk Analyse og Trojanske målinger
  • Trådløs kryptering, trådløs hacking-metode, WIFI sikkerhedsværktøjer og trådløse værktøjer til hacking
  • Forskellige typer af tests samt plan for disse, sikkerhedsrevision og vurdering af sårbarhed
  • Modforanstaltninger mod hacking af applikationer
  • DoS/DDoS angrebsteknikker for at kunne beskytte disse i virksomheden
  • Og rigtig meget andet

Det er parametre som disse og mange andre, der er nødvendige at kende til for at kunne gardere sig mod hacking i virksomheden. Denne viden kan være svær at tilegne sig selv, hvorfor et kursus med fagfolk er en særdeles god måde at tilegne sig den viden på. Her vil der være fagfolk, som kan lære fra sig og hjælpe. Det giver dig de bedste forudsætninger for at lære mest muligt.