DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Om sommeren kan du risikere, at der kommer grønne belægninger på dine fliser. Det er ikke det kønneste syn, da ens fliser gerne må bevare deres naturlige overflade. Du kan heldigvis afprøve flere metoder til at få de grønne belægninger af. Mange prøver selv med diverse algerens produkter for at se, om hård arbejdskraft kan få løst algerne fra fliserne.

En del algerens produkter skal have lov til at sidde et øjeblik for at have effekt. Hvis ikke algerens virker, så må du tage andre midler i brug.

Få hjælp af professionelle

Alger trives godt i skygge og fugtige omgivelser. Derfor er alger ofte et tilbagevendende problem år efter år. Det kan være en god ide at kontakte en professionel, hvis en stik kost og algerens ikke kan fjerne det.

Der findes flere firmaer, som har det helt rette udstyr til at kunne hjælpe dig med problemet. Der skal ofte en ultralydsrenser til at få bugt med algerne, som sidder godt fast på fliserne. Du kan altid få et prisoverslag på, hvad det koster at få ordnet dine fliser. På denne måde bliver du ikke overrasket over regningen, når den professionelle først har ordnet algebekæmpelsen for dig.

Brug sand

Efter en omgang højtryksspuling kan overfladen på dine fliser godt blive ru, fordi der er et højt tryk på vandet. Derfor er det vigtigt, at du får fordelt fugestand på dine fliser efterfølgende, så overfladen ikke er modtagelig overfor alger, skidt og snavs. Det er en god ide, at du får sandet ned imellem revnerne, så du sikrer dig, at der ikke vokser ukrudt op.

Begynd med algerens

Hvis det er første gang, du oplever alger på fliserne, så begynd med et algerens produkt. Læs mere her, hvis du vil blive klogere på, hvilke varianter der findes på det danske marked. Få bugt med algerne, så du kan nyde synet af dine flotte terrasse.