DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Danskernes hjem bliver mere og mere intelligente og elektroniske. Motorstyrede gardiner har længe været en mulighed, men hvad gør du hvis du ønsker at eftermontere en motor på dine nuværende gardiner og kan det overhovedet lade sig gøre? Læs med her.

Det findes flere former for motorstyrede gardiner, vi anbefaler de to kvalitetsbevidste brands, Coulisse og Somfy. De er klar nogle af markeds bedste motorstyringssystemer og de passe til et hav af forskellige gardin mærker.

For at kunne få motorstyrede gardiner i dit hjem, kræver det 4 ting, udover selve gardinet.

  1. En kvalitets motor fra enten, Coulisse og Somfy.
  2. En strømforsyning, som passer til den valgte motor
  3. En RTS-modtager (en slags radiomodtager)
  4. og til sidst en fjernbetjening.

(I de fleste tilfælde vil motoren og RTS-modtageren være i samme enhed, og du behøver derfor kun 3 ting.)

Der findes flere forskellige motorer, bl.a. en 230V og en 12V. Til den 230V motor behøver du ingen strømforsyning, da den går direkte på strømnettet. Hvis du vælger en god motor på 230V, med RTS, behøver du kun den og en fjernbetjening. Det kræver dog en autoriseret el-installatør. På Uniggardin.dk kan du finde en stor guide om hvordan du sammen gardiner og motorer. Guiden findes her

Spørg professionelle om råd

Du kan sagtens tilkøbe motor til dine eksisterende gardiner, hvis de er forberedt til det. Det er svært at se om gardiner er klar til en motor, så derfor er det smart at tage fat i en elektriker, som hurtigt at vurdere om gardinerne kan bruges. Men hvis du som mange andre danskere vil opdatere hjemmet med eletriktiske gardiner, så gå på opdagelse og se hvad der er af muligheder.