DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Det kan være en kilde til mange konflikter, når familier mødes og skal have tingene til at fungere. I hverdagen kan der udspille sig mange konflikter, som er svære at løse for de implicerede parter. Hvad kan der så være på spil? Det er et spørgsmål, som mange mennesker nok stiller sig selv. Dette er der selvfølgelig ikke én løsning eller ét svar på, men her kommer vi med et bud på, hvad der kan være på spil. Læs med her og bliv inspireret.

Borderline personlighedsforstyrrelse og splitting

Det kan være, at du har hørt om Borderline personlighedsforstyrrelse. Det handler om, at personen har oplevet noget i sin barndom, som var så smerteligt, at sindet har valgt at frasortere det, så det ikke føles nær så smerteligt. Dette gør, at man som borderline person oplever, at man har nogle meget heftige indre dramaer på spil, hvor modsatrettede følelser såsom elske og hade sin mor eller far kan være på spil. I barndommen har man måske oplevet et stort svigt, som gør, at man dengang ikke kunne adskille sig 100 % fra den, der svigtede, fordi man samtidig var afhængig af denne persons omsorg. Derfor sorterede sindet det mørke fra, og det er blevet til, at man i stedet projicerer dette mørke over på andre, fordi man ikke kan rumme det selv. Det er også en mekanisme, der kaldes for splitting, og er du interesseret i at vide mere, så læs mere her.

Få psykoterapeutisk hjælp

Det bedste at gøre er at få psykoterapeutisk hjælp, hvor man arbejder med den tilknytning, som skal heles. Her skaber psykoterapeuten et trygt rum til at se på de modsatrettede følelser, som klienten har og som ofte skaber stor ensomhed og afvisning i omgivelserne. Det er derfor vigtigt at få behandlet, så man kan omgås sig selv og sine nærmeste på en tryg måde.