DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Vi danskere er generelt vilde med elektroniske ting og gadgets. Det kan godt være, at vi ikke er hele verdens first-movers, og at der ofte går nogle år inden nye ting vinder indpas i den brede befolking. Når noget først går hen og bliver folkeligt, er der dog også en tendens til at det bliver en kæmpe succes. Blandt de elektroniske gadgets der virkelig har slået igennem de sidste par år, finder man eksempelvis robotplæneklipperen, robotstøvsugeren og intelligente lamper fra Philips Hue og lignende.

Vi elsker elektroniske dimser og gadgets og er vild med ideen om at livet bliver lidt lettere, hvis vi kan spare noget tid, og lade maskiner gøre arbejdet. Hvis vi så kan styre det fra mobiltelefonen er det endnu bedre, for så har vi stadig kontrollen.

Internet of Things – i hele hjemmet

Internet of Things er et begreb der dækker over, at ting styres via internettet, i de fleste tilfælder fra vores smartphones, og at alting hænger sammen. Køleskabet er forbundet til vores indkøbs. Vinduerne er forbundet til termostater, robotstøvsugeren kan selv finde ud af hvornår den skal køre. Derudover skal lyset og lyd helst kunne styres, uden at man behøver rejse sig fra sofaen.

Der er mange, der tænker dette ind i deres hjem, især hvis de skal have bygget et typehus eller lignende. Det kan være små valg, som at der ikke skal være dørtrin, som kan stoppe en robotstøvsuger. Eller der skal være indbygget Hue spots i stedet for almindelige pærer.

Stemmestyret hjem

Meget forskning tyder også på, at vores hjem i langt højere grad ville blive styret af vores stemmer i en meget nær fremtid. Mange har stiftet bekendtskab med Apple’s siri ellers Google Voice Assistant på deres smartphones. Alene inden for det sidste år er der sket meget på den front med Alexa fra Amazon, Google Home og meget andet.

Her kan man ved at tale ud ud i rummet, få startet det musik man kan lide, den film man gerne vil se. Man kan også dæmpet lyset eller lidt få en opdatering på de vigtigste nyheder og meget andet.