DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Der snakkes i øjeblikket meget om ERP systemer, men måske sidder du og undre dig over, hvad det egentlig er. I så fald er du langt fra den eneste. Her kommer en lille forklaring samt et par tips til, hvad du blandt andet kan bruge det til.

Hvad er ERP?

Et ERP system er en forkortelse for Enterprise Ressource Planning system, som er et system, der er udarbejdet af Microsoft. ERP systemet er en it-løsning, der kan hjælpe dig som virksomhed med at holde styr på og samle virksomhedens administration, således at alt hvad der vedrører salg, køb, lager, økonomi og logistik er samlet et sted. Det betyder altså, at du er fri for at have overblik over det hele, og i stedet kan nyde, at der er andre der har udviklet en it-løsning, der hjælper jer med at holde styr på alle de vigtige ting. Du kan lære mere om ERP systemer på denne side.

Hvad kan det hjælpe dig med?

Som udgangspunkt kan it-løsningen være gavnlig for de fleste virksomheder. I særdeleshed dem af en vis størrelse, hvor der er mange ting, der skal koordineres. Udover at hjælpe jer med at samle organisationens administration, har det samtidig den fordel, at en investering i et ERP-system vil spare jer penge og ikke mindst tid. Det lyder måske mærkeligt, når det er en løsning, I skal betale penge for. Men sandheden er, at I bruger oceaner af tid og dermed også penge på at holde styr på alt i virksomheden. Det kan være, at I har en person ansat til at orde det hele manuelt, koordinere og arkivere. Det er naturligvis dyrt, og i særdeleshed når et system som ERP vil kunne klare det hele for jer.

Hvad skal I være opmærksomme på?

Før I bestemmer jer for at investere i et ERP-system, skal I være sikre på, at det kan tilpasses jeres branche. Dette tjekkes nemt på hjemmesiden. Derudover skal I også være opmærksomme på, om ERP-systemet ligeledes kan tilpasses virksomhedens behov i fremtiden.