DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Der er naturligvis ingen, der siger, at der SKAL være et fjernsyn i stuen – men faktum er nu engang, at der i rigtig mange danske stuer vil være et fjernsyn at finde. Stuen er et optimalt sted at have fjernsynet, fordi der for det meste er plads til hele familien i stuen på en gang, og fordi stuen ofte er det sted, hvor der foregår mest fælleshygge. Men et fjernsyn er ikke bare et fjernsyn, så hvordan finder du lige det helt rigtige fjernsyn til stuen?

Hvor stort er stort nok?

Noget af det første – og vigtigste – du skal beslutte dig for, når du forsøger at finde et fjernsyn, er hvor stort, det skal være. Det er forskelligt fra stue til stue, hvor stort behovet er, og hvor meget plads der overhovedet er til et fjernsyn.

Pladsen er selvfølgelig noget af det første, du lige bliver nødt til at kigge på. Hvis der ikke er meget plads at gøre godt med, nytter det selvfølgelig ikke noget at tage et halvt biograflærred med hjem. Hvis det er på væggen, dit fjernsyn skal hænges op, skal der selvfølgelig også være plads på væggen – køb TV vægbeslag her.

Find hoved og hale i forskellige funktioner

Når du begynder at lede efter et fjernsyn, vil du løbe ind i mange forskellige udtryk – UHD, 4K, OLED, SMART-TV og mange flere. Alle disse udtryk er bare kortere måder at forklare fjernsynets egenskaber og funktioner på.

Nogle af dem fortæller noget om fjernsynet skærm – opløsning, billedkvalitet og måden fjernsynet er lyst op på. Noget af det bedste du kan finde her, er ting som QLED og OLED. 4K-billedkvalitet er også rigtig godt til hverdagsbrug.

SMART-funktionerne betyder, at fjernsynet vil have adgang til internettet og til at downloade apps – så her må du bedømme, om der er behov for det.