DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

E-cigaretter bliver et mere og mere populært alternativ til de rigtige tobakscigaretter, men forskningen er stadig ikke solid nok på området til at kunne skabe et fyldestgørende overblik over de sundhedsmæssige konsekvenser, det kan have, når du damper. Her kan du læse, hvad forskerne er nået frem til indtil videre.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er der omkring 200.000 danskere, der bruger e-cigaretter jævnligt. Men hvordan bliver kroppen egentlig påvirket, når du damper på de elektroniske cigaretter?

Vi skal ikke skruen tiden lang tid tilbage, før der ikke var nogen, der havde hørt om e-cigaretter, men i løbet af de seneste år er både udbud og efterspørgsel steget markant. Flere og flere butikker sælger desuden de elektroniske cigaretter. En af dem er Pandacig.dk.

E-cigaretterne kan virke harmløse

Selvom der ikke er nogen konkret forskning, der endegyldigt slår fast, hvor skadelige e-cigaretterne egentlig er. Alligevel kan de virke harmløse. Det kan de eksempelvis, fordi den væske, der anvendes til at generere damp, fås i en masse forskellige smagsvarianter. Eksempelvis jordbær, lakrids, chokolade og andre søde varianter.

Undersøgelse viser, at e-cigaretterne gør mindre skade på lungefunktionen

Det videnskabelige tidsskrift Inhalation Toxicology, der tyder på, at man optager omkring den samme mængde af nikotin i sit blod, som det er tilfældet med de almindelige cigaretter.

Undersøgelsen viste dog også, at lungernes funktion blev væsentligt mere forstyrret ved brug af almindelige e-cigaretter, end hvis der anvendes e-cigaretter. Der var dog også en forstyrrelse af lungefunktionen, når det blev anvendt e-cigaretter.

Dog skal det tilføjes, at undersøgelsen ikke er målt over længere tid. Dermed er der ikke nogen forskning, der viser, hvilke konsekvenser der har at bruge e-cigaretter over længere tid. Hvis du vil være sikker på e-cigaretternes konsekvenser, er det altså en god idé, at du venter, indtil der kommer fyldestgørende forskning på området.

EFTERLAD ET SVAR