DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Elbiler til små børn vinder frem, og med sommeren lige om hjørnet, er det tid til at undersøge markedet. Bilerne koster ofte mellem 1700 og 2500 kr., og selvom det ikke er en formue, er det rigtigt træls at ende med en bil, der egentlig ikke er så god som forventet. Derfor guider vi dig her til, hvad du skal være opmærksom på, når du køber elbil til børn.

Vælg den rigtige forhandler

Lige meget hvad ud køber, skal du altid være opmærksom på, om du køber ved en ordentlig forhandler. Når varen som her er dyr, og der er risiko for, at den skal repareres på et tidspunkt, er det ekstra vigtigt. Du skal selvfølgelig ikke regne med, at elbilen falder fra hinanden efter første brug, men der kan opstå fejl på den med tiden, så her er det værd at vælge en forhandler, der tilbyder reservedele og reparation – og som stadig findes om et år, når du har brug for hjælpen.

Find den rigtige bil til prisen

Inden for de mest almindelige biler varierer prisen cirka med 1000-1500 kr., så der er penge at spare, hvis du køber en billig model. Du bør dog altid sætte dig ind i, hvilket udstyr bilen har sammenlignet med andre, så du ikke køber en halvkedelig bil til overpris. Det er også vigtigt, at du undersøger, hvilke sikkerhedsforanstaltninger bilen har (sikkerhedssele, fjernbetjening, osv.), så der ikke sker uheld.

Gå ikke ned på udstyr

Til sidst er det vigtigt, at du overvejer, hvad jeres behov er. Skal bilen for eksempel være beregnet til et eller to børn, og skal den have plastik- eller gummihjul? På lige netop de to punkter kan vi ikke anbefale at gå på kompromis, så vær meget bevidst om, hvad jeres behov er.

Husk også at overveje, hvor meget barnet reelt kommer til at bruge bilen; hvis de kommer til at bruge den ofte, kan det være en god idé at investere i en lækker bil i god kvalitet og med meget udstyr. Hvis barnet til gengæld hurtigt mister interessen, kan det vise sig at være spild af penge. På den anden side bliver bilen også mere interessant, jo ”bedre” den er, så overvej igen nøje, hvad jeres egentlige behov er.