DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Robotplæneklippere er efterhånden ikke en nyhed mere på elektronik-markedet. Mange danskere er sprunget ud som glade ejere af den lille, selvkørende og flittige plæneklipper med genopladelig elmotor. Men der er stadig også en hel del haveejere, som stadig kører med en larmende benzindrevet græsslåmaskine eller en gammeldags håndskubber. Er du en af disse, så læs med og bliv overbevist om at anskaffe en robotplæneklipper.

Spar tid

Det første og oplagte argument for en robotplæneklipper er naturligvis den tid, du sparer. Eller rettere sagt – du får tid foræret til andre ting end at slå græs. En robotplæneklipper passer græsplænen meget oftere, end du selv ville. På den måde har du glæde af din græsplæne hver eneste dag, fordi den altid er nyklippet.

En flottere og grønnere græsplæne

En robotplæneklipper er en utrolig flittig havemand. Den er designet til at klippe små mængder græs af ad gangen, og derfor gør den det oftere end du selv ville gøre med en traditionel maskine. Plænen klippes derudover fra alle retninger, hvilket er langt det bedste for græsset. Metoden kaldes bioklip og resulterer i, at det afklippede græs er med til at gøde haven. Du får en sundere og grønnere plæne.

Lydløs græsslåning

Forestil dig dette: En dejlig sommerdag i et dansk villakvarter. Fuglene synger, solen skinner og på terrassen venter et glas kølig rosé og en god bog. “Brrruuumm!”, naboen har tændt sin benzinhakker af en græsslåmaskine, og freden er slut for den næste time. En robotplæneklipper er fuldstændig lydløs. Og ejer du ikke en selv, så håber vi dine nærmeste naboer gør. Tænk, hvis man kunne få en fælles aftale på vejen om at indføre robotplæneklippere – og gøre det af med den sønderrivende larm fra de traditionelle benzindrevne maskiner.

Miljøvenlig og allergivenlig

Sidst, men ikke mindst, er en robotplæneklipper et miljøvenligt alternativ. Den batteridrevne motor udleder langt mindre CO2 end den benzindrevne græsslåmaskine. For græsallergikere er den også god, da den ikke hvirvler så meget græs op i luften. Vil du gerne springe ud som robotplæneklipper-ejer nu? Du behøver ikke undersøge ret meget, for lige her kan du finde nogle af de mest populære modeller samt en række testvindere.