DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Vores hverdag er præget af automatisering, kunstig intelligens og IoT. Flere og flere virksomheder har ændret måden, de driver forretning på, og er klar til at anvende mange former for IoT-enheder.

 

IoT-enheder har gjort handlinger i hverdagen nemmere og mere effektive. Med den øgede brug af IoT-enheder er det ekstremt vigtigt at være opmærksom på sin cybersikkerhed og trusler fra cyberangreb.

 

Ofte har IoT-enheder ikke indbygget sikkerhed, hvilket gør dem til et perfekt mål for hackere. Størstedelen af ​​IoT-enhederne er sammenkoblede, hvilket kompromitterer sikkerheden for flere enheder, hvis én enhed bliver hacket.

 

Her er nogle gode råd til at øge sikkerheden omkring dine IoT-enheder.  

Skift routerens standardindstillinger

 

De fleste glemmer at omdøbe deres router og holder sig til navnet givet af producenten. Dette kan mindske sikkerheden af ​​din private wi-fi. For at sikre dine IoT-enheder skal du først sikre netværket og din wi-fi-forbindelse, fordi mange IoT-enheder er forbundet til dit wi-fi.

 

Sørg for at ændre standardindstillingerne for privatliv og sikkerhed. Disse indstillinger gavner ofte producenterne mere end dig.

 

 Afbryd IoT-enheder, når de ikke er nødvendige

 

Du skal være opmærksom på alle de funktioner, som dine IoT-enheder tilbyder. De fleste af nutidens enheder kan oprette forbindelse til internettet, herunder køleskabe og fjernsyn. Det betyder dog ikke, at du skal forbinde dem til internettet.

 

Du skal se nøje på funktionerne i dine enheder og vide præcis, hvilken enhed der skal have internetforbindelse for at fungere. Hvis det ikke er nødvendigt for enheden at være forbundet til nettet, så afbryd forbindelsen.

 

 

Vælg en stærk adgangskode og genbrug den ikke

 

Hvis du stadig bruger simple adgangskoder og måske samme adgangskode flere steder, så skal du ændre dem. At bruge en fælles og enkel adgangskode til dine IoT-enheder gør det nemt for hackere at gætte koden. Stærke og sikre adgangskoder er det bedste forsvar mod hackere. Sørg for at bruge en ny, unik adgangskode til hver enhed.

 

Hvis en hacker kan gætte en af ​​dine adgangskoder, kan det skade enhver enhed, du ejer, som bruger den adgangskode.

 

Undgå at bruge Universal Plug and Play

 

Selvom Universal Plug and Play (UPnP) har sine fordele, kan det gøre printere, routere, kameraer og IoT-enheder sårbare over for cyberangreb. Princippet bag designet af UPnP er at gøre det nemmere at koble enheder sammen uden yderligere konfiguration og hjælpe dem med automatisk at opdage hinanden. 

 

Dette gavner dog hackere mere end noget andet, da de kan se alle IoT-enheder ud over dit lokale netværk. Derfor er det bedst at slå UPnP helt fra.

 

Opdater din software og firmware

 

Firmware holder dig beskyttet med de nyeste sikkerhedsrettelser og reducerer chancerne for cyberangreb. Du kan rette eventuelle sårbarheder, efterhånden som de dukker op, og sikre dine IoT-enheder. Hvis det er muligt, skal du aktivere muligheden for automatisk at søge efter opdateringer.

 

De fleste IoT-producenter sender regelmæssige opdateringer, eller du kan besøge deres hjemmeside for at se efter nye opdateringer og sikkerhedsrettelser. Fordi IoT-enheder ikke har noget andet beskyttelseslag, er regelmæssig opdatering afgørende for deres sikkerhed.

 

Opdatering af IoT-enhedssoftware sikrer, at enheden indeholder de seneste antimalware- og antivirus-modforanstaltninger. Desuden hjælper det systemet med at rydde op i sikkerhedsfejlene i ældre softwareversioner. Hackere udnytter ofte sikkerhedsruller i software, der ikke er opdateret.