DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Det ligger nok de fleste for hjerte at kunne spare lidt ekstra penge på varmeregningen, hvor det er muligt. Har du ikke i forvejen en varmepumpe, er dette et enestående sted at starte. Du kan nemlig med fordel undersøge, hvorvidt denne type af varmeanlæg kan være den rette løsning til dig, og du kan lære meget mere om, hvad der eventuelt er at spare.

Udnyttelse af energi giver resultater, der sparer på bundlinjen

Har du på nuværende tidspunkt opvarmning via olie, gas eller el, er der gode muligheder for at forbedre opvarmningen af din bolig til en mere energieffektiv løsning, der kan betyde besparelser på din varmeregning. Den sker for eksempel med en varmepumpe, der kan udnytte selv lave temperaturers energi, der er at finde i luften, til at danne varme.

Du kan blandt andet finde billige luft til vand varmepumper, der ved at udnytte energi fra luften udenfor kan lave varmt vand, der indendørs kan bruges til opvarmningen af dit bolig – for eksempel i form af gulvvarme eller opvarmning via radiatorer. En af de helt store fordele hvad pris angår er desuden, at det ikke koster meget at få en varmepumpe monteret. På den måde vil du hurtigt kunne tjene investeringen ind, når blot pumpen holdes ved lige med den rette årlige service.

Endnu flere penge kan spares med et energitilskud

Det er muligt at søge tilskud til energiforbedringer. Læs for eksempel mere om de reelle muligheder for energitilskud 2021. Du kan søge tilskud for at forbedre din opvarmning af egen bolig, hvis du på nuværende tidspunkt har en mindre energieffektiv løsning.

Når du skal ansøge om energitilskud, er det vigtigt at have styr på dine tal. Sørg derfor for at vide alt om projektregnskabet, udgifterne, samt at du har alle de nødvendige bilag og dokumenter for regninger.