DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Der går ikke længe, inden robotterne kommer til at overtage vores arbejde. Det betyder dog ikke, at der er slet ikke er noget arbejde tilbage — og faktisk kan det sagtens vendes til en god ting. Se her, hvilke jobs robotterne kommer til at overtage i fremtiden.

Robotter bliver ofte fremstillet som onde skabninger, hvis eneste formål med tilværelsen er at destruere menneskeheden. Det er dog urealistisk at tro, at robotterne nogensinde vil komme til at tænke sådan en tankegang.

Det er urealistisk at tro, at robotterne nogensinde vil komme til at tænke i sådanne baner, fordi det jo netop er mennesket, der har programmeret robotterne. Men hvem ved?

Dette er de første job robotterne overtager

De første job, robotterne kommer til at overtage, er dem, der kræver håndarbejde i højere eller mindre grad. Altså, dem hvor der nu bruges menneskehænder. Eksempelvis gulvafslibning.

 

Dog er det også andre job. Eksempelvis er det svært at forestille sig, at der vil være chauffører på vejene om 50 år. Her vil det højst sandsyneligt være selvkørende biler, som allerede på nuværende tidspunkt er opfundet. De er rigtig smarte, og det er svært ikke at forestille sig, at de ikke vil komme til at overtage bilindustrien fuldstændigt.

Stillinger såsom fabriksarbejdere og rengøringsassistenter, kommer heller ikke til at være jobtitler, som mennesker bærer i fremtiden. Men det ikke kun de fysiske job, som robotterne kommer til at tage fra os.

Det er også mere krævende job

Det er også dem, der er baseret på viden. Det kan eksempelvis sagtens tænkes, at når du er 70 år og skal til lægen, at det så er en robot, der sidder det og tager temperaturen.

Det skyldes, at robotter faktisk kommer til næsten at kunne opsnuse sygdomme. Og sådan vil der være så meget andet, der også kommer til at blive overtaget af robotter.