DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Mange danske familier kender til den store sorg det kan være, at miste enten barnets kæreste ejer i form af en puky løbecykel eller familiens vigtigste transportmiddel; ladcyklen. Men ny dansk teknologi kan sætte en stopper for de massive tyverier.

60.000 cykler bliver hvert år stjålet i kongeriget Danmark. Det tal overrasker mange, men vi kender uden tvivl alle en, som har været gennem den ærgerlige proces at miste sin cykel til en tyvagtig sjæl med lidt for lange fingre.

Politiet hjælper ikke, men du kan selv gøre noget…

Antallet af cykeltyverier er så stort, at politiet ikke kan stille det store op i forhold til at etablere et reelt efterforskningsarbejde. Du har som offer kun få muligheder; du kan melde tyveriet til politiet, give dem cyklens stelnummer og så ellers håbe på, at politiet falder over cyklen på et tidspunkt. Men du har også muligheden for at tage sagen i egen hånd.

Hos odenseanske Dantracker har man nemlig givet de danske cyklister et nyt våben i kampen mod de organiserede cykelbander. Via GPS-tracking, som “gemmes” i cyklens stel, kan du selv finde frem til gerningsmændene og deres opholdssted, og når først dette er sket, kan du med et varmt tip i hånden, tilkalde politiet.

Dantrackers produkt er et aflangt rør, som kan gemmes i de fleste cyklers stel. Mange benytter cyklens stel-hul til sadlen for at få adgang til et hulrum, hvor den kan gemmes. GPS-røret indeholder GPS-sender, batteri med 10 års levetid og så naturligvis beskyttelse. Du behøver altså ikke strøm eller andet, bare du har en smartphone, hvor du via Dantrackers GPS-app, kan følge udviklingen i din cykels geografiske position.

Afskrækkende effekt

Når først sporingsenheden er placeret i enten stel eller andre dele, har man muligheden for at påføre cyklen et klistermærke, som fungerer som et klart faresignal for cykeltyven. For cykeltyve handler det ofte om kvantitet, og de har ikke hverken tid eller lyst til at skulle skille deres tyvegods ad før, de kan sælge det.

Så skal du sikre din løbecykel, ladcykel eller måske scooter eller knallert yderligere, så er der rig mulighed for at skræmme tyven på vej med en GPS-tracker.