DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Når man skal vælge sig det rette køleskab, er der en række faktorer udover prisen alene, der er væsentlige at gøre sig opmærksom på. Naturligvis er prisen på køleskabet i sig selv et vigtigt parameter, mens det rette køleskab opfylder alle kravene til dine behov i dagligdagen. Behovene til et køleskab vil blandt andet variere alt efter, om I er en stor børnefamilie, hvis du er single eller om det skal placeres i villaen eller sommerhuset.

Køleskabets energiklasse

Køleskabet er altid tændt, og derfor er energiklassen en vigtig overvejelse. Dette gælder både, hvis du tænker meget på elregningen og har omtanke for klimaet. Energivenlige modeller er gode for samvittigheden, og de ekstra penge på købet bliver hurtigt hentet hjem på et mindre elforbrug.

Køleskabet æstetik

For nogle er det først og fremmest vigtigt med køleskabets æstetiske udtryk, hvor 50er inspirerede retrokøleskabe er populære samt de fritstående køleskabe, der fremstår flotte fra alle sider, eller køleskabet der kan camoufleres med en køkkenlåge på fronten, som passer til resten af dit køkkens udtryk og stil.

Køleskabets funktion

Alt efter, hvor mange mennesker I er i husstanden vil behovene for funktion variere. Store børnefamilier vil ofte have brug for meget fryseplads i form af en kummefryser, mens mange har stor glæde af en kombination af både køleskab og fryser, hvor frysedelens størrelse ofte er i begrænset omfang men med praktisk hyldeopdeling. Her findes amerikanerkøleskabet som en udvidet model af den kombination, hvor fryser og køleskab står side om side. Amerikanerkøleskabet udmærker sig desuden på luksuriøse ekstrafunktioner som vand- og isdispenser, der gør det legende let at servere iskolde cocktails. Denne type køleskab kræver meget plads og har som regel et højere energiforbrug end ved almindelige køleskabe.
Herudover findes der køleskabe med funktioner som automatisk afrimning, ventileret køling og elektronisk temperaturindstilling, der alt sammen gør det endnu lettere at undgå dårlig kuldefordeling og rimproblemer.

Køleskabets mål og den optimale kapacitet

Tag et godt kig på dit køkken og overvej dine indkøbs- og spisevaner inden du køber køleskab. Hvad har du reelt set plads til og hvilken kapacitet til køle- og frysevarer har du behov for i den hverdag.
Visse producenter skaber køleskabe med særlige størrelser til køkkener med specifikke krav, og der findes mange smarte løsninger som skuffer med lavere temperaturer til ferske fødevarer eller fugtighedsregulering til frugt og salat.

Bedst i test

At læse om de 167 bedst testede køleskabe er en oplagt måde at nærme sig beslutningen om det næste køleskab. Her lægges der vægt på blandet andet pris, energimærkning, lydniveau samt funktioner og integreringsmuligheder.
Læs anmeldelserne og find dit nye køleskab, der dækker hele familiens behov.