DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Når vi forlader vores hjem, så låser vi døren. Hører du også til typen der altid lige klapper en ekstra gang på lommen, for at sikre at du har husket nøglen (hvis det altså er en lås der smækker, og som ikke skal låses med nøgen udefra). Hvis du gerne vil slippe for at skulle tænke på, om du nu har nøglen med og kan komme ind i dit hjem, når du kommer hjem, så findes der heldigvis også alternativer.

Med kodelås behøver du ingen nøgle

Nøgler er utroligt vigtige for vores hverdag, da vi jo nærmest har en nøgle for hver værdifulde ting vi ejer fx cyklen, bilen, postkassen og selvfølgelig huset. Men selvom disse nøgler er uhyre vigtige, så er de bestemt ikke nemme at holde styr på. De fleste har deres nøgler samlet i et nøglebundt, men hvis man mister dit nøglebundt, kan man pludseligt ingenting. Med en kodelås skal man derimod ikke andet end at huske sin kode, og man kan nemt give koden ud til familie og venner som skal derhjem uden en selv.

Du kan ikke tabe nøglen med en kode

Når man ikke har nogen nøgle, er der heller ikke nogen nøgle at stjæle. Tyvene skal derfor have fat i koden, før de frit kan gå ind i huset, hvilket bliver svært, med mindre man har koden skrevet ned et sted. Skulle man have mistanke om, at nogen har fået fat i ens kode, kan man uden de helt store armbevægelser skifte koden, hvilket er langt billigere end at skulle skifte en lås. Du skal i de fleste tilfælde have en låsesmed til at installere systemet, men derefter kan du klare det selv.

Overvej en alarm

Låsesmeden kan i nogle tilfælde også klare at få sat et moderne alarmsystem op, så man sikkert kan forlade sit hjem uden at være bange for tyve. Der er en klar sammenhæng mellem de huse som bliver brudt ind i, og de huse som ingen alarm har. Der findes en lang række selskaber som Verisure, G4S og mange andre der tilbyder systemer.