DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Den seneste opdatering til Apple Watch kommer med en åndedrætsfunktion, som gør os opmærksom på at vi sommetider skal stoppe op og trække vejret og få styr på vejrtrækningen. Vi tager et kig på den nye app og ser hvilke muligheder den giver os.

Den nye app til Apple watch hedder Breath eller Åndedrag på dansk, og skal hjælpe folk med vejrtrækningsøvelse. Formålet med app’en er at mindske det daglige stressniveau og forebygge stress. Ligeledes fokusere appen på bedre afslapning, som skabes ved at tage et par minutters ved vejrtrækningsøvelsen. I appen er varer en almindelig øvelse, som standard et minut, og inkludere syv vejrtrækninger. Man kan forøge øvelserne kan i op til 5 minutter, ved at skrue på den digitale drejehjul. Antallet af åndedrag kan øges til mellem 4 til 10 per minut. Appen som har fokus på vejrtrækningen forebygger stress i et omfang, hvor man tvinger brugeren til at sidde stille og fokusere på sin vejrtrækning. På urets display vises nogle pulserende cirkler og samtidig får en lille vibration. Her skal du sidde stille og trække vejret ind og puste ud i takt med vejledningen. Som standard bliver man mindet om en vejrtræknings session hver fjerde time. Dette kan man ændre på, og man kan afvise en session, hvis ikke man har tid eller lyst til.

Alle data lagres i appen Sundhed, hvor det er muligt at sammenligne ens pulsslag over en periode.

Stress er en folkesygdom

Med Apple Watch Breath sætter Apple fokus på folket sundhed, og berøre en af de mest hyppige årsager til at os danskere bliver sygemeldt fra job. Ved netop stress er det vigtigt at tage sygdommen i opløbet, da man kan nå at hindre sygdommen i at udvikle sig. HVis man har fået konstateret en mild eller større grad af stress kan det behandles og forebygges med akupunktur. Men det er vigtigt at du bliver tilset af en læge, som kan konstaterer graden af stress.