DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Inden for de seneste par år, har man set en markant stigning inden for brug af skærmbriller, da flere og flere er begyndt at få øjnene op for dette. Dette har ikke som sådan noget med at gøre, at folk har fået et dårligere syn. Det viser mere et billede af, at flere og flere har fået et større fokus på problemet, som kan opstå, hvis man ikke bruger skærmbriller på arbejdspladsen.

Skærmbriller kan gøre livet lettere

Mange af os bruger mange timer foran en computerskærm hver eneste dag. Dette betyder, at vi konstant udsættes for det lys som skærmen udsender. Dette er ikke sundt, og skærmbriller kan afhjælpe at det får skadeligt konsekvenser. Du kan læse mere om skærmbriller her.  Det kan samtidig også hjælpe på ens syn, hvis man allerede oplever besvær. Det er dog vigtigt, at man vælger de helt rigtige skærmbriller, hvis man gerne vil være sikker på, at man bruger dem på dem helt rigtige måde. Man skal derfor også have lavet en synsprøve, for at finde dem der passer.

Flere arbejdspladser har accepteret problemet

Førhen har der ikke været et ret stort fokus på problemet omkring skærmbrug, da det ikke var så udbredt. Dette er der for alvor lavet om på, da mange arbejdspladser har fået øjnene op for problemet. Hvis en ansat har behov for skræmbriller, så er det faktisk også arbejdsgiveren skal der afholde udgiften til disse. Det betyder dog også, at den ansatte rent faktisk ikke ejer brillerne, men har dem kun til låns. Virksomheden er desuden ikke forpligtet til at købe de dyreste og lige præcis dem som den ansatte gerne vil have.

Det er en dialog, som de fleste arbejdsgivere gerne vil indgå. Det er naturligvis billigere at give en ansat en skærmbriller, end det er denne ansatte får sygedage med migræne eller lignende.